Search
 

Veelgestelde vragen

Mocht je vraag niet tussen de FAQ staan, vraag het me dan gerust via het contactformulier.

Maatkleding
Hoeveel kost het maken van een kledingstuk op maat?

Dit is zeer afhankelijk van het gewenste kledingstuk. Voor een prijsopgave, vul dan het offerteformulier in. Afhankelijk van je wensen, behoeftes en de mogelijkheden, wordt een prijsindicatie gemaakt.

Hoelang duurt het tot ik mijn kledingstuk in huis heb?

Na het intakegesprek heb je binnen een week de offerte binnen en heb je 2 weken de tijd om de aanbetaling te betalen. Na het ontvangen van de aanbetaling, zijn er gemiddeld zo’n 2 tot 4 weken nodig om de materialen te kiezen en de benodigde materialen te verzamelen.

Het creëren van een kledingstuk/kostuum duurt gemiddeld tussen de 2 en 8 weken. Afhankelijk van de hoeveelheid benodigde pasmomenten en de complexiteit van de opdracht.

Heb je een uiterste datum waarvoor je het kledingstuk nodig hebt, neem dan op tijd contact op, zodat er voldoende tijd is om je kledingstuk te maken.

Hoe bestel ik een kledingstuk en hoe ga je dan te werk?

Bestellen kan via het offerteformulier. Je kunt op de pagina werkwijze precies lezen hoe ik te werk ga en wat je kunt verwachten qua afspraken en planning.

Ik heb zulke bijzondere maten, ik pas nergens in en niets zit lekker. Kun jij een kledingstuk maken dat wel goed zit?

Ja dat kan ik. Het maakt voor mij niet uit wat voor maten je hebt of hoe ‘moeilijk‘ het ook lijkt. Voor ieder lijf kan ik patronen tekenen en dus kleding op maat maken.

Ik ben ergens allergisch of overgevoelig voor, kun je daar rekening mee houden?

Dat is wel het streven. Echter, ik heb nog niet alle kennis in huis wat betreft allergieën. Maar ik werk graag met jou en je arts samen om te zoeken naar de juiste stoffen die je wel kunt dragen.

Zo ook bijvoorbeeld als je overgevoelig bent voor naden en labels. Ik houd dan rekening met de stofsoort en de naden worden op een vriendelijkere manier verwerkt. Ik heb helaas nog geen machines die naadloze kledingstukken kunnen maken.

Werk je ook met andere materialen naast stof?

Nee, momenteel werk ik alleen met stof. Maar ik ga de komende jaren m’n werkveld en skills verbreden, waardoor ik ook met andere materialen kan gaan werken.

Maatkleding
Fashion design scissors
Kan ik zelf mijn stoffen meenemen?

Dat is mogelijk. Echter, ik raad dit af als je weinig tot geen kennis hebt van stoffen en hun kwaliteiten. Als we besluiten een stof te gebruiken die jij hebt aangeleverd, vervalt echter de garantie.

Verkoop je je patronen?

Nee. De patronen die ik creëer blijven eigendom van Blijleven Design.

Repareer of vermaak je kleding/kostuums?

Nee. Ik maak alleen nieuwe kledingstukken en lingerie.

Mocht een kledingstuk of lingerie dat je bij Blijleven Design gekocht hebt een duidelijke productiefout hebben of extreem snel verslijten, dan repareer ik deze wel. Dit valt onder de kwaliteitsgarantie. De kosten hiervan zijn dan ook voor Blijleven Design.

Ik heb een plaatje of een zelf getekend ontwerp, kun je daarvan een kledingstuk maken?

In de meeste gevallen is dit mogelijk. Het is afhankelijk van het plaatje of je ontwerp. Stuur het naar me op via het offerteformulier. We kunnen samen dan de details bespreken en zien of het mogelijk is om je kledingstuk te maken. Ik maak echter geen exacte replica’s.

Ik wil graag iemand meenemen naar de afspraak, kan dat?

Natuurlijk, gezellig! Maar gelieve niet meer dan twee mensen meenemen. Wil je meer dan twee mensen meenemen, mail me dan specifiek hierover op info@blijlevendesign.com.

Heb je ook standaard kleding op voorraad?

Nee, alles wordt door mij zelf gemaakt en geheel op jouw maten ontworpen. Ik verkoop geen kleding die elders geproduceerd wordt.

Fashion atelier