Search
 

Werkwijze

KENNISMAKING EN INTAKE

Nadat we contact hebben gehad, nodig ik je graag uit in het atelier voor een kennismakingsgesprek en de intake.

We bespreken dan je wensen, aan de hand van beeldmateriaal, een schets en/of materialen die je meeneemt, waarbij ik je vakkundig advies geef over de mogelijkheden. Het maakt niet uit of je een algemeen idee hebt of al een heel gedetailleerd idee. In beide gevallen komen we samen tot een ontwerp en bespreken we welke soorten stoffen en materialen voor het beste resultaat zorgen.

Vervolgens neem ik je maten zorgvuldig op. Hiervoor vraag ik je goed zittend ondergoed aan te hebben of bij je te hebben. Het is ook wenselijk dat je de schoenen meeneemt die onder het kledingstuk gedragen gaan worden. Daarnaast wordt het zeer op prijs gesteld dat jezelf en je ondergoed schoon en gewassen zijn voor de afspraak.

Ook bespreken we je agenda; heb je een deadline of niet? Daarna plannen we het eerste pasmoment.

Reserveer voor deze afspraak ongeveer 2 uur. De kosten bedragen €40,- . Blijleven Design biedt als extra service dat de afspraak ook bij je thuis kan plaatsvinden. In dat geval worden de reiskosten erbij in rekening gebracht, maar hoef je zelf niet de deur uit.

Welkom
Fashion design
OFFERTE

Aan de hand van het intakegesprek ontvang je een offerte via de mail. Deze is altijd exclusief de stoffen en materialen. Als tijdens het gesprek al enigszins duidelijk is geworden welke materialen gebruikt gaan worden, kan er een indicatie mee gemaild worden. Hier hangen echter geen rechten aan. De daadwerkelijke kosten kunnen namelijk afwijken van deze indicatie, omdat de wensen en uiteindelijke stofkeuze nog kunnen veranderen.

Wanneer je akkoord gaat met de offerte en de opdracht plaatst, wordt een ondertekende offerte gezien als akkoordverklaring. Deze mag gemaild of opgestuurd worden. Na ontvangst van de akkoordverklaring ontvang je de eerste factuur, dit is een aanbetaling van 50% van de offerte. Omdat je de opdracht hebt geplaatst worden de kosten van het intakegesprek een gift (€40,-), ze worden niet in rekening gebracht.

Heb je een vraag over de offerte, stel deze dan vóór je de aanbetaling doet.

Ga je niet akkoord met de offerte en plaats je geen opdracht, dan wordt het intakegesprek in rekening gebracht, samen met de eventueel gemaakte reiskosten.

ONTWERP EN PATRONEN

Na het ontvangen van de aanbetaling maak ik, wanneer nog  nodig, handmatig een ontwerptekening en wordt de eerste patronenset vakkundig door mij getekend, geheel op jouw maten.

Met deze patronenset maak ik een katoenen pasmodel. In voorbereiding op de volgende afspraak verzamel ik stofstalen van geschikte/gekozen stoffen, materialen en kleuren*.

*Het is ook mogelijk om je eigen stoffen en materialen aan te leveren. Blijleven Design kan dan echter geen garantie geven op de kwaliteit van het product en vervalt het recht op garantie in geval van problemen met de stoffen en materialen.

Fashion design
Tailor
PASSEN

Voor het eerste pasmoment nodig ik je weer uit in mijn atelier, of kom ik naar je toe.

Ook voor dit moment vraag ik je het juiste, schone ondergoed en de schoenen aan te hebben (of bij je te hebben) die je onder het kledingstuk gaat dragen.

Tijdens deze afspraak passen we het pasmodel en kunnen er wat pasvorm en model betreft nog kleine aanpassingen aangebracht worden. Mochten dit hele grote aanpassingen zijn of het model verandert aanzienlijk, dan wordt er een tweede proefmodel en nieuwe pasafspraak gemaakt.

Vervolgens kiezen we de stoffen en materialen uit aan de hand van de stofstalen. Eventueel in combinatie met de meegebrachte materialen.

Daarna plannen we de volgende afspraak in, het tweede pasmoment.

Reserveer voor deze afspraak ongeveer 1,5 uur.

VERVOLG PASAFSPRAKEN

Afhankelijk van beide agenda’s en de complexiteit van de opdracht wordt een vervolgafspraak gepland. Ook krijg je te horen hoeveel pasmomenten er nodig zijn. Blijleven Design gaat bij eenvoudige maatkleding uit van 3 pasmomenten (voor pasmodel en eindresultaat).

Bij complexere kleding, lingerie en kostuums zijn er minimaal 4 pasmomenten nodig. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld een deadline hebt, zoals een bruiloft.

Reserveer voor de vervolg pasmomenten ongeveer een half uur.

Opmeten
GOTS
MATERIALEN

Nadat de stoffen en materialen gekozen zijn, ontvang je de aparte factuur voor de door jou gekozen stoffen en materialen.

Wanneer deze betaling ontvangen is, worden de stoffen en materialen aangeschaft. Mocht de levering van stoffen en/of materialen een uitzonderlijke vertraging opleveren, dan neemt Blijleven Design contact met je op om de komende pasafspraak te verplaatsen.

HET MAKEN VAN HET KLEDINGSTUK

And then the magic happens!

Na ontvangst en het controleren van de gekozen materialen maak ik het kledingstuk in het atelier.
Wanneer deze klaar is maken we een pasafspraak*. Bij eenvoudige kledingstukken wordt er vanuit gegaan dat één of twee pasafspraken voldoende zijn. Bij complexere kledingstukken kunnen meer afspraken nodig zijn.

*Blijleven Design behoudt zich het recht voor om grote veranderingen in het model of de materiaalkeuze na dit pasmoment extra in rekening te brengen.

Na de laatste pasafspraak ben je de nieuwe eigenaar van een kledingstuk op maat! Na of tijdens deze afspraak ontvang je de eindnota (met daarin het restant bedrag en de eventueel gemaakte reiskosten). Deze dient binnen de aangegeven periode betaald te worden.

Mode atelier
Mode ontwerper
OPHAALMOMENT

Het laatste pasmoment en het moment waarop je je kledingstuk op maat komt ophalen.

Tijdens deze afspraak wordt er op alle kleine details gelet, het moet immers helemaal naar wens zitten en zijn. Blijleven Design behoudt zich het recht voor om grotere veranderingen na dit pasmoment extra in rekening te brengen.

Ik hoop dat je ontzettend mag genieten van je kledingstuk of lingerie op maat!

Reserveer voor deze afspraak ongeveer een half uur.

OFFERTE
Enthousiast geworden en benieuwd of ik je kledingwens in vervulling kan laten gaan?
Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte.
Maak een afspraak Vraag offerte aan Stel een vraag